Millinger theetuin: Parkeren en andere handige info

Millinger theetuin

Afgelopen zomer was ik met een paar vriendinnen naar de Millinger theetuin bij Nijmegen in de buurt. Het was een heel avontuur, want bij deze tuin kom je niet zomaar. Hier moet je extra moeite voor doen. In ons geval een wandeling maken door het natuurgebied waarin deze theetuin zich bevindt.

We dachten dat de wandeling 20 minuten zou duren, maar uiteindelijk bleek ons wandeltempo niet zo hoog en waren we toch 45 minuten aan het wandelen voordat we aankwamen. Op gegeven moment werden we wel een beetje jaloers op de fietsers die ons passeerden. Als je daarna echter bij de Millinger theetuin aankomt, is het gevoel dat je iets bereikt hebt en van beloning toch wel heel groot.

Het is echt een win-winsituatie. Je komt zeker aan je 10.000 stappen per dag én je komt in een soort Tuin van Eden.

Het is heel mooi gemaakt met allerlei mooie boompjes als je binnenkomt. Je moet een trappetje oplopen en dan kom je op het terras bij het gebouw waar de keukens zich bevinden (en waar je binnen kunt zitten als het minder mooi weer is).

De stoelen en tafels zijn met keramiek gemaakt, zoals je dat ook vaak in Spanje en Marokko ziet. Het geeft echt een hele goede vibe.

Lunch of high tea bij de Millinger theetuin

Bij de Millinger theetuin kun je lunchen of een high tea bestellen. Je krijgt geen menu, het is het een of het ander. Je moet als het ware eten wat de pot schaft (voor zover ik het begrepen heb). We hadden een heerlijke lunch met een soepje, lekker brood, allerlei beleg en je krijgt standaard water en een sapje. Mijn vriendinnen namen nog een wijntje, maar aangezien ik haast nooit drink en nog moest terugrijden heb ik dat maar niet gedaan (ondanks dat we er uren zouden verblijven).

Na de lunch hebben we nog even door de tuin gelopen. Deze is opgedeeld in meerdere tuinen waar overal tafeltjes staan om nog even te zitten. Je kunt heerlijk aan de bloemetjes ruiken en er is ook een mooi grasveld waar je kunt liggen om even lekker weg te dromen in een boek. Als je liever niet naar drukke zwemvijvers gaat om te ontspannen op een picknickkleed, dan is de theetuin een heel goed alternatief.

Naast alle mooie planten en bloemen is er ook kunst in de Millinger theetuin, dus als je daar ook van houdt, is dit nog een extra reden om er eens naartoe te gaan.

Het allerleukste is dat je ook terug kunt lopen naar het gebouw en nog wat extra’s kunt bestellen, zoals een lekker taartje, en dat weer mee kunt nemen naar de plaats waar je op dat moment wilt zitten. Aan het einde van je verblijf/de dag kun je gewoon afrekenen op de naam waarop je gereserveerd hebt. Ideaal, en veel fijner dan het openbare park.

Millinger theetuin parkeren

Zoals gezegd hebben we eerst drie kwartier gelopen voordat we bij de theetuin aankwamen, want je kunt je auto er helaas niet direct naast parkeren. Via Google maps lijkt het net of je een veerboot kunt nemen, maar dat is ook niet de plek.

Wij hebben de auto geparkeerd bij het kerkje in Kekerdom en zijn daarna via de rode lijn naar de Millinger theetuin gelopen.

Millinger theetuin foto’s

Een paar foto’s van onze mooie middag

Millinger theetuin review

Vijf sterren, ik zou er absoluut weer heen willen gaan. Al is het maar om de high-tea nu eens uit te proberen. Een hele mooie locatie waar je echt kunt genieten van al het moois (en lekkers) wat de wereld te bieden heeft.

Ben jij in de Millinger theetuin geweest? Wat vond jij ervan?

En naar welke tuin zou ik wat jou betreft eens moeten gaan? Laat het me allemaal weten in een reactie.

Lees ook het blog over De Luie Tuinman

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven