De luie tuinman: Mijn review ervaring

De luie tuinman review

De Luie Tuinman te Ruinen is een van mijn favoriete tuinen. Ik ben er al twee keer geweest. De eerste keer met mijn moeder, de tweede keer met mijn vriend.

Eerste indruk

Als je binnenkomt, mag je op een gravel parkeerplaats je auto neerzetten en kom je vervolgens in de winkel en het terras. Het is er gezellig en de uitstraling is warm. Als je dan de “route” van de tuin gaat bewandelen loop je eerst onder een pergola met hangende reden waarin de bijen aan het zoemen zijn.

Dit is een geweldige manier om je wandeling door de tuin te beginnen, want door de kleur, geur en het gezoem van de bijtjes heb je in een keer alles wat je dwarszat achtergelaten. Het is een goede manier om je aandacht in het hier-en-nu te focussen, zodat jij kunt genieten van de tuin.

De layout van De Luie Tuinman

De Luie Tuinman is een grote rechthoekige tuin die is onderverdeeld in allerlei kleine tuintjes die vaak ook vierkant of rechthoekig zijn, maar gelukkig niet allemaal. Er zijn vijvers en grote bomen waaronder je verkoeling kunt vinden,

Elk tuintje heeft zijn eigen thema en dat maakt De Luie Tuinman heel fijn om eens in rond te hangen. Je kunt lekker blijven waar jij je het fijnst bij voelt en doordat je allerlei aparte tuintjes hebt zie je de andere tuinbezoekers ook niet altijd. Hierdoor ervaar je nog meer rust.

Als je dan een partner hebt die van vissen houdt, zijn de vijvers ook heel leuk om eens nader te bestuderen.

Daarbij wordt er ook veel gespeeld met diepte in de tuin. Er zijn veel doorkijkjes naar de andere tuinen of naar de omgeving waarin de hele tuin zich bevindt. Zo kun je af en toe het bos in turen, of juist naar de weilanden rondom de Luie Tuinman.

De vibe

De tuin is ook heerlijk ontspannen. Doordat er veel plaatsen zijn waar je even kunt zitten is het ook heerlijk ontspannen.

Op het moment dat ik deze tuinen bezocht wist ik nog niet dat het een ding was om gewoon een kleed mee te nemen naar zo’n tuin, om lekker te lezen of iets dergelijks. Daar is deze tuin ook zeker geschikt voor.

Heb je een fotografie of schets hobby? Dan kun je deze tuin zeker gebruiken om de mooiste taferelen vast te leggen.

Eindreview van de Luie Tuinman

Al met al is deze tuin zeker een bezoekje waard. Daarbij is er in de buurt ook nog een leuk zaakje voor een high tea als je helemaal een dagje ervan wilt maken en je kunt bij De Luite Tuinman zelf ook een gebakje halen en de plantjes kopen die je daar zo mooi vond.

Wat vind jij van De Luie Tuinman? En zijn er nog andere tuinen waarover je graag een blog wilt lezen? Laat het me weten in de reacties.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven